Ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” σε ρώσικη εκδοχή

 Ο “Άρχοντας των Δαχτυλιδιών” σε ρώσικη εκδοχή

Μια σοβιετική τηλεοπτική εκδοχή του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, που πίστευαν ότι είχε χαθεί, ανακαλύφθηκε και αναρτήθηκε στο YouTube την περασμένη εβδομάδα.

Η σειρά ονομάζεται «Φύλακες» και αποτελεί μεταφορά της «Συντροφιάς του δαχτυλιδιού», του πρώτου τόμου της τριλογίας του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών». Προβλήθηκε το 1991 στο κανάλι Leningrad Television. Ενώ την θεωρούσαν χαμένη στα ερείπια της Σοβιετικής Ένωσης, αναρτήθηκε προ ημερών στο YouTube και σημείωσε τέτοια διαδικτυακή επιτυχία, που έφθασε να αριθμεί μέχρι πριν λίγες μέρες πάνω από 450.000 θεάσεις.

Την εντόπισε στα αρχεία του το κανάλι 5TV, διάδοχος του Leningrad Television, που την είχε γυρίσει τότε με πενιχρά μέσα, εάν κρίνουμε από τα υποτυπώδη σκηνικά και κοστούμια της παραγωγής.

Η συγκεκριμένη εκδοχή του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», γυρισμένη -με σχεδόν θεατρική αισθητική- δέκα χρόνια πριν  από τις επιτυχημένες ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, περιλαμβάνει και ένα χαρακτήρα που ο Αμερικανός σκηνοθέτης δεν είχε συμπεριλάβει (ίσως γιατί δεν προωθούσε την πλοκή κινηματογραφικά), τον μυστηριώδη κάτοικο του δάσους, Τομ Μπομπάντιλ.

Οι Ρώσοι λάτρεις των έργων του Τόλκιν, πολλοί από τους οποίους συγκεντρώνονται γύρω από ένα διαδικτυακό περιοδικό ονόματι «Ο κόσμος της φαντασίας», εξέφρασαν τη συγκίνησή τους για το εύρημα, δηλώνοντας με σχόλιά τους ότι όποιος το ανέσυρε από τη λήθη και το ψηφιοποίησε «δικαιούται ένα άγαλμα»!

 

Πηγή: kathimerini.gr
Photo: lifo.gr

 

Απάντηση

Ραδιόφωνο με άποψη Ποιοι Είμαστε