Ένα μουσείο γεμάτο Nintendo!

 Ένα μουσείο γεμάτο Nintendo!

Η Nintendo θα εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο στην περιοχή της Uji-city, στην Ιαπωνία για να δημιουργήσει μουσείο για τα προϊόντα και την ιστορία της.

Η Nintendo ανακοίνωσε πως θα μετατρέψει ένα παλιό εργοστάσιό της στο Κιότο σε μουσείο για τα προϊόντα και την ιστορία της. Το μουσείο θα έχει την προσωρινή ονομασία Nintendo Gallery και θα εκμεταλλευτεί όλο το χώρο μιας εγκατάστασης που είναι πλέον εκτός λειτουργίας. Το εν λόγω εργοστάσιο κατασκευάστηκε το 1969 και ασχολήθηκε με την παραγωγή καρτών hanafuda, ενώ φιλοξενούσε και ένα μέρος της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών.

Η εγκατάσταση έκλεισε το 2016 και μέχρι και σήμερα υπήρχαν συζητήσεις για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί στη σύγχρονη εποχή της εταιρείας. Τα εγκαίνιά του αναμένονται προς τον Μάρτιο του 2024. Στο μουσείο θα τοποθετηθούν συλλεκτικές κονσόλες του παρελθόντος και άλλα προϊόντα που σημάδεψαν την ιστορία της Nintendo, ενώ θα διοργανώνονται και κάποιες εταιρικές εκδηλώσεις.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε με την ευκαιρία της έναρξης διαδικασιών ανάπλασης της περιοχής από τους κρατικούς φορείς, αλλά έρχεται και σε μια περίοδο που η Nintendo κάνει εμφανές άνοιγμα προς νέα κοινά. Αρχικά, έχει αρχίσει να ασχολείται ιδιαίτερα με τον τομέα των games σε κινητά και tablets, ενώ εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει και το δικό της θεματικό πάρκο στην Οζάκα της Ιαπωνίας, ως μέρος των Universal Studios και παρά τις όποιες δυσκολίες και περιορισμούς (λόγω του COVID-19) έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει θετικά σχόλια από τους επισκέπτες.

Το πρώτο videogame της Nintendo ήταν ο Donkey Kong κυκλοφόρησε το 1977 παρουσιάζοντας και για πρώτη φορά τον Super Mario, έναν ήρωα που έγινε συνώνυμο της πορείας της και μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες στον κόσμο της interactive ψυχαγωγίας.

 

 

Πηγή: reader.gr
Photo: Fortune Greece

Απάντηση

Ραδιόφωνο με άποψη Ποιοι Είμαστε