Brian και Roger Eno σε μια ιστορική συναυλία στο Ηρώδειο

 Brian και Roger Eno σε μια ιστορική συναυλία στο Ηρώδειο

Τα δύο αδέρφια θα εμφανιστούν μαζί για πρώτη φορά την Τετάρτη 4 Αυγούστου στους πρόποδες της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2021, θα παρουσιάσουν κομμάτια από το «Mixing Colours» και τα προσωπικά τους άλμπουμ, ενώ θα αποκαλύψουν και ολοκαίνουργιο υλικό. Στην περίπτωση μάλιστα του Brian Eno, αυτή θα είναι μόλις η ένατη συναυλία του τα τελευταία 30 χρόνια.

Πράγματι, όπως το έθεσε κι ένας από τους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου που οι δύο καλλιτέχνες παραχώρησαν στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, «είναι ένα γεγονός τόσο σπάνιο, όσο το να συμβεί έκλειψη ηλίου και έκλειψη σελήνης μέσα στην ίδια μέρα».

Στη συνέντευξη τύπου, η οποία έγινε με ταυτόχρονη σύνδεση Ελλάδας και Βρετανίας, τα δύο αδέρφια υπογράμμισαν ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν μαζί, αν και συνεργάζονται πάνω από 30 χρόνια. Και ο βασικός λόγος για αυτή τη σύμπραξη είναι το «Mixing Colours», το άλμπουμ που κυκλοφόρησαν τον Μάρτιο του 2020 στη Deutsche Grammophon, το οποίο είχε ευρεία αποδοχή από το κοινό.

Όπως μάλιστα σχολίασε ο Roger Eno, η ιδέα μιας κοινής εμφάνισης «προέκυψε από το “Mixing Colours”, το άλμπουμ που βγάλαμε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, δουλεύοντας ο καθένας χωριστά. Όταν μετά συγκεντρώσαμε το υλικό και ενώσαμε τις μουσικές, συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν δυνατό να το παρουσιάσουμε και ζωντανά».

Ο Brian Eno συμπλήρωσε έναν επιπλέον λόγο για τη σύμπραξή τους: «Είναι η Ακρόπολη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να της αντισταθείς. Δεν δίνω πολλές συναυλίες και νιώθω πολύ χαρούμενος που μία από αυτές θα δοθεί στην Ελλάδα και ειδικά στους πρόποδες της Ακρόπολης».

Απαντώντας στο τι θα πρέπει να περιμένει κανείς από το θέαμα, οι Roger και Brian Eno αποκάλυψαν ότι, εκτός από την παγκόσμια συναυλιακή πρεμιέρα του υλικού από το «Mixing Colours», θα παρουσιάσουν και επιλογές από τις πολλές προσωπικές τους δουλειές, αλλά και ορισμένα ολοκαίνουργια κομμάτια του Brian Eno, τα οποία δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά.

Στη συναυλία θα πάρουν μέρος και άλλοι μουσικοί, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν και ειδικές προβολές, με στόχο να αναδειχθεί ο επιβλητικός ιστορικός χώρος του Ηρωδείου. Η Ακρόπολη, όπως είπε και ο Brian Eno, «είναι το ιδανικό μέρος για τη μουσική που σχεδιάζουμε να παίξουμε».

Τέλος, οι Brian και Roger Eno περιέγραψαν πώς θα αντλήσουν έμπνευση από τα όσα θα τους περιβάλλουν, τόσο δηλαδή από την ιστορική σημασία της Ακρόπολης, όσο και από την αίσθηση που αποπνέει.

«Έχω παίξει σε μερικά πολύ ασυνήθιστα μέρη», εξήγησε ο Roger Enο «και εάν διαθέτεις έστω και λίγη ευαισθησία, επιτρέπεις στο περιβάλλον να επηρεάσει την ατμόσφαιρα που δημιουργείς».

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 40 ευρώ και φθάνουν τα 200 ευρώ.

Επίσημα σημεία πώλησης εισιτηρίων της συναυλίας είναι τα παρακάτω:

  • Ticket Services

www.ticketservices.gr

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

  • Καταστήματα Public
  • Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
    Εκδοτήριο στην οδό Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
    [email protected]
  • Εκδοτήριο Ωδείου Ηρώδου Αττικού

 

 

Πηγή: play-news.gr
Photo: Avopolis Music Network

Απάντηση

Ραδιόφωνο με άποψη Ποιοι Είμαστε