Η λίστα του Rolling Stone με «τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών»

 Η λίστα του Rolling Stone με «τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών»

Το περιοδικό κυκλοφόρησε την τελευταία λίστα τραγουδιών το 2004. Οι αναγνώστες όμως δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με το τελευταίο update.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση, η μάχη ξεκίνησε για τα καλά στα σχόλια της σελίδας με τους αναγνώστες να λένε ότι «είναι ίσως η πιο εκτός πραγματικότητας λίστα που δημοσιεύτηκε ποτέ από το Rolling Stone». Ένας αναγνώστης δήλωσε «αναστατωμένος» που το «Savage» της Megan Thee Stallion βρίσκεται σε ψηλότερη θέση από το «House Of The Rising Sun», άλλοι παραπονιούνται για τους Beatles και τέλος κάποιος συνοψίζει την όλη κατάσταση απαντώντας σε κάθε σχόλιο: «Δεν έχει αρκετό boomer rock ή έχει πάρα πολύ;»

Ωστόσο, τα περισσότερα σχόλια αφορούσαν τα «10 Καλύτερα Τραγούδια Όλων των Εποχών» στα οποία περιλαμβάνονται κομμάτια όπως το «Hey Ya!» των Outkast και το «Dreams» των Fleetwood Mac στις θέσεις 10 και 9 αντίστοιχα, κάτω από το «Get Ur Freak On» της Missy Elliot, το «Strawberry Fields Forever» των Beatles, το «What Going On» του Marvin Gaye, το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana, το «Like A Rolling Stone» του Bob Dylan, το «A Change Is Gonna Come» του Sam Cooke και το «Fight The Power» των Public Enemy. Ενώ, σύμφωνα πάντα με τη λίστα, το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών είναι το «Respect» της Aretha Franklin.

Η λίστα περιλαμβάνει κομμάτια όπως το «So What» του Miles Davis στη θέση 492, το «1999» του Prince στη θέση 339, το «Heart Of Gold» του Neil Young στο 259, το «Bad Guy» της Billie Eilish στο 178, το «The Message» των Grandmaster Flash And The Furious Five στο 59 κτλ. Επίσης το «Stronger» του Kanye West προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter.

Δείτε όλη τη λίστα εδώ.

 

 

Πηγή: mikropragmata.lifo.gr

Απάντηση

Ραδιόφωνο με άποψη Ποιοι Είμαστε